Om oss

Om oss

Svenningsens - ett företag med fokus på kvalitet, effektivitet och hög kundservice

Svenningsens är ett anrikt familjeföretag grundat 1861 av Andreas Svenningsen på den plats där huvudkontoret fortfarande ligger.
Verksamheten gick i arv från far till son i många generationer och utvecklades långsamt från traditionell smedja till att framställa
och reparera redskap för lantbruk och trädgårdsskötsel.

På 60-talet började försäljning av traktorer med sopvalsar och sedan har produkterna stadigt ökat genom produktutveckling,
egen produktion och agenturer av kända märken för underhåll av gräs och vägområden.

Idag bedriver Svenningsens import, försäljning och service av traktorer, professionella park- och gräsvårdsmaskiner och redskapsbärare med agenturer som Kubota, Holder, Spider, Billy Goat, Wessex. Denna försäljning sker till professionella användare såsom kommuner, fastighetsbolag, kyrkogårdar, skog- och lantbruk samt entreprenörer och golfklubbar genom egna filialer och återförsäljare med god geografisk spridning över hela Sverige.

Bolaget finns representerat med huvudkontor i Skänninge samt säljkontor i Trolle Ljungby/Kristianstad. Återförsäljarna återfinns på ett tjugotal orter från Malmö i söder till Umeå i norr.