Pressrelease

Pressrelease

PRESSRELEASE                     22. maj 2017                                                      

Nellemann Group förvärvar majoriteten av aktierna i Svenningsens Maskinforretning A/S


Genom förvärvet av Svenningsens är Nellemann tillbaka som en stark aktör inom väg & park och lantbrukssektorn, den här gången täcks hela den skandinaviska marknaden.

Beslutet att förena de två etablerade familjeföretagen bygger på betydande och snabba förändringar som framförallt marknaden för jordbrukstraktorer står inför idag. Kundernas krav och preferenser avseende försäljning, flexibilitet och service förändras och vi närmar oss samma situation som bilsektorn upplevde redan för flera år sedan - en tydlig global trend. Detta ställer nya krav på leverantörerna och kräver större enheter som har de resurser som krävs för att möta och hantera kundernas individuella behov, inte bara för att köpa, men också för finansiella lösningar och eftermarknadsservice.

Här kompletterar Nellemann och Svenningsens varandra i sina respektive styrkor. Vad den ena inte har, har den andra. Det är den perfekta win-win-situationen.

VD för Nellemann-koncernens importföretag, Mogens Lyngsø, ser stora möjligheter med samgåendet med Svenningsens:

"Vi är mycket glada att det har varit möjligt att koppla samman Svenningsens med Nellemann-koncernen. I över 30 år har vi varit en betydande aktör på den danska traktormarknaden som importör av John Deeres jordbruksmaskiner från 1978 till 2012. Med förvärvet av Svenningsens ser vi en unik möjlighet att återvända till denna marknad.

Svenningsens har en mycket intressant produktportfölj med starka globala varumärken som till exempel Kubota från Japan och Holder från Tyskland. Tillsammans med Svenningsens långa erfarenhet och starka ställning som skandinavisk importör är det här ett bra komplement till våra egna kompetenser inom import, service och varumärkesrepresentation i allmänhet.

Vi ser fram emot att återigen betjäna den professionella lantbruksmarknaden såväl som kunder inom väg & park. Det kommer säkerligen att bli väldigt spännande! "
Nellemanns förvärv av Svenningsens markerar slutet på sex generationers familjeägarskap. Familjen Svenningsen fortsätter emellertid att ha aktier i företaget, och Niels Svenningsen kommer att vara tillgänglig under ytterligare en tid. Benny Svenningsen fortsätter som försäljningschef och han är också glad över de nya möjligheterna:

"Svenningsens grundades 1861, så det är naturligtvis ett stort beslut vi tagit att efter 156 års oavbrutet familjeägande sälja aktiemajoriteten. Vi är dock säkra på att beslutet är det rätta. Om vi ​​vill behålla vår starka ställning på den här marknaden är den bästa lösningen definitivt att kombinera vårt breda sortiment, vår erfarenhet och praktiska färdigheter med de starka och extra resurser som ett mycket större företag kan bidra med. Nellemann är den perfekta partnern för oss eftersom de också är ett mer än 100 år gammalt familjeföretag med samma stolta traditioner genom generationer som vi har. Vid en ålder av 156 år har vi en "storebror".

Svenningsens långa historia är historien om stadig tillväxt. Nu är vi glada över att Nellemann tar över och lyfter företaget till nästa nivå. Jag är säker på att både våra leverantörer, våra kunder och vår personal över hela Skandinavien kommer att dra nytta av det mycket större utbudet av möjligheter som det nya företaget kan erbjuda. "

Henrik Sjöstedt, VD på Svenningsens Maskin i Sverige, ser mycket positivt på uppköpet:

”Det har varit stora förändringar på den svenska marknaden inom lantbruksbranschen de senaste åren och vi ser positivt på att en stark aktör som Nellemann tar över ägarskapet. Det kommer att tillföra både ny kompetens och professionalitet till Svenningsens Maskin i vår fortsatta satsning på att bli en lika stor aktör inom lantbrukssektorn som vi är inom grönytesektorn.”

OBS! Affären ska godkännas av Danska konkurrensmyndigheter innan den är definitiv.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Sjöstedt

0720-50 25 05

henrik.s@svenningsens.se

Mogens Lyngsø                  Benny Svenningsen          Niels Svenningsen 
+45 2125 7688                 +45 2122 4589                +45 4050 2902
 mly@nellemann.dk           bsv@svenningsens.com    nsv@svenningsens.com

På bilden ses från vänster Niels Svenningsens, Mogens Lyngsø, Jac Nellemann og Benny Svenningsen.

 

1