Pressrelease (1)

Pressrelease

PRESSRELEASE

Köpenhamn, 2 Januari 2018 

Ny VD på Svenningsens Maskinforretning A/S 

Nellemannkoncernen har per den 1 februari 2018 anställt Kristian Refnov som ny VD för Svenningsens Maskinforretning A/S. 

Utnämningen av ny VD på Svenningsens Maskinforretning kommer i kölvattnet av Nellemannkoncernens förvärv av aktiemajoriteten i juni förra året. Sedan det välrenommerade maskinförsäljningsbolaget förvärvades av Nellemann, har den nyligen utsedda koncernchefen Mogens Lyngsø fungerat som företagets VD. 

"Vi letade efter en verkställande direktör som kan göra Svenningsens Maskinforretning A/S lönsamt igen men som också har förmåga och erfarenhet att få företagets agenturer, särskilt Kubotatraktorerna – att växa på den skandinaviska marknaden. Kristian har stor kommersiell förståelse samt god erfarenhet av att representera stora globala maskintillverkare. Jag är helt säker på att vi har hittat den perfekta VD:n i Kristian", säger Mogens Lyngsø. 

Kristian Refnov är 40 år gammal och var tidigare direktör i Case IH med ansvar för Norden och Baltikum. Kristian har stor erfarenhet av försäljning av lantbruksmaskiner, med den nordiska marknaden som hemmaplan de senaste sju åren. Han har också stor erfarenhet inom väg- och parkområdet från sin tid som produktchef för skörde-, park- och golfmaskiner på John Deere, under den tiden då Nellemanngruppen var den danska importören av John Deere (Nellemann importerade John Deere till Danmark från 1978 till 2012). 

Svenningsens Maskinforretning är den skandinaviska importören av traktorer, gräsklippare och RTV-fordon från japanska Kubota Corporation, midjestyrda redskapsbärare från tyska Max Holder GmbH och radiostyrda släntklippare från tjeckiska Spider. Svenningsens är också en av Danmarks största leverantörer av maskiner till väg- och parksektorn, entreprenörer och golfbanor, med import av varumärken som amerikanska Bobcat och Textron samt tyska Schmidt och Nido.

Svenningsens har sitt huvudkontor i Kastrup, en filial i Skanderborg, ett svenskt importföretag i Skänninge och ett norskt importföretag i Oslo. Företaget har 115 anställda och täcker hela Skandinavien genom ca 50 återförsäljare. 

Nellemanngruppen har 350 anställda, som arbetar med import, försäljning och leasing av bilar samt import och försäljning av maskiner för väg-, park- och lantbruksbranschen på den skandinaviska marknaden. Koncernens årliga omsättning är cirka 2 miljarder danska kronor.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mogens Lyngsø, CEO, Nellemann Holding AS

Email: mly@nellemann.dk

Tel: +45 2125 7688

 

Kristian Refnov 1